Einde Windows 7: dit is belangrijk voor jouw zaak!

Op 14 januari 2020 is de ondersteuning gestopt voor Windows 7. Heb jij nog een aantal computers met Windows 7 staan in je praktijk, bedrijf of kmo? Hoogste tijd om na te denken wat je ermee gaat doen.

De Windows 7 support vanuit Microsoft stopt begin 2020. Dat betekent dat je oude computers en laptops met Windows 7 geen nieuwe updates meer krijgen. En dus ook niet meer 100 % beveiligd zijn. Wanneer je werkt met gegevens van je klanten of patiënten is het super belangrijk dat je er goed zorg voor draagt. Dat verwacht je klant of patiënt ook. Daarom raden we je dan ook aan om je pc’s te upgraden naar Windows 10 Pro.

> Bekijk alle laptops met Windows 10 Pro.

> Bekijk alle desktops met Windows 10 Pro.

Liever een oplossing op maat?

Anker

[]

Waarom Windows 7 upgraden naar Windows 10 Pro?

Reden 1: een betere beveiliging van je documenten en gegevens (o.a. die van je klanten of patiënten). Wanneer de Windows 7 support stopt krijgt je oude Windows 7 pc geen belangrijke beveiligingsupdates meer. Zo krijgen hackers, malware, virussen, enz. vrij spel. En dat wil je natuurlijk vermijden!

Bovendien vraagt de GDPR wetgeving een goed en waterdicht beheer van de persoonlijke gegevens van je klanten en patiënten. Wanneer je blijft werken met Windows 7 neem je een groot beveiligingsrisico. Nog belangrijker, je neemt dat risico met de persoonlijke gegevens van anderen!

Daarnaast is een computer of laptop met Windows 10 sneller, veiliger en krachtiger. En veel betaalbaarder dan 7 à 8 jaar geleden. Vraag meer info aan je IT specialist.

Anker

[]

Wat zijn de voordelen van Windows 10 Pro?

 • Een geavanceerdere beveiliging via apparaatversleuteling, bitlocker en de Windows gegevensbescherming. Malware, hackers en gegevenslekken krijgen minder kans.
 • Veilig en snel inloggen via je vingerafdruk of gezichtsherkenning.
 • Veel onderweg voor het werk? De Windows 10 laptops hebben een aanzienlijk langere batterijduur. Lees meer over de dunne en lichte laptops met Windows 10.
 • Het Windows 10 besturingssysteem start veel sneller op en ook multitasken in verschillende programma’s of apps tegelijkertijd vormt geen problemen.
 • Universeel: op pc, laptop, smartphone en tablet. Zo werk je naadloos verder thuis of werkt iedereen makkelijk samen in de cloud.
Windows 10 Pro voordelen
Anker

[]

Ben je er klaar voor of twijfel je nog? Heb je nog een aantal vragen? Via onze FAQ onderaan de pagina vind je misschien de antwoorden die je zoekt. Of ga langs bij jouw IT specialist in de buurt. Ze helpen je graag verder.

Jouw IT specialist

Anker

[]

Computer of laptop met Windows 10 kopen?

Computers en laptops voor bedrijven hebben nog meer beveiliging nodig. Bekijk ons aanbod met zakelijke laptops en desktops met Windows 10 Pro.

Vind je jouw ideale toestel niet terug? Ga langs in de IT winkel in je buurt. Onze specialisten stellen jouw ideale pc voor jou of je werknemers samen. Mét Windows 10 Pro en volledig gebruiksklaar als je dat wenst.

Vraag je je af of je speciaal, op maat gemaakte software wel zal werken met Windows 10 Pro? Je IT specialist kijkt het graag voor je na.

Anker

[]

Veelgestelde vragen over het einde van de Windows 7 support

Als bedrijf heb je natuurlijk nog een aantal andere vragen over het einde van Windows 7. Hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen. Bekijk ook de algemene FAQ over de Windows 7 stopzetting.

Vind je een antwoord niet terug? Contacteer dan de winkel in je buurt. Onze IT specialisten helpen je graag verder.

Anker

[]

Sommige computers in mijn zaak werken nog met Windows 7. Wat zijn mijn mogelijkheden?

 1. Je kan je oude computers met Windows 7 upgraden naar Windows 10 via een download of een meteen een nieuwe, moderne pc kopen waarop Windows 10 Pro al geïnstalleerd is.
 2. Je betaalt voor verdere Windows 7 ondersteuning en extra updates om je pc veilig te blijven gebruiken. Hierdoor kan je de overschakeling naar Windows 10 een paar jaar uitstellen.
 3. Misschien is het tijd voor een overstap naar MacOS?
 4. Je doet niets, maar dat houdt risico’s in. Geen updates meer betekent na 14 januari 2020 ook geen waterdichte beveiliging meer. Wij raden deze optie dan ook niet aan.
Anker

[]

Waarom kies ik beter voor een upgrade naar Windows 10?

Na 14 januari 2020 Windows 7 blijven gebruiken houdt risico’s in. Je computer of laptop ontvangt geen nieuwe updates meer en is dus niet meer 100 % beveiligd. Wanneer je met klanten- en patiëntengegevens werkt is dat wel een must (GDPR wetgeving). Een datalek waardoor alle persoonlijke gegevens uit je database publiek worden gemaakt, is een ramp voor je zaak. Je bent meteen ook alle vertrouwen kwijt en dat wil je natuurlijk vermijden.

Windows 10 Pro is op dit moment de beste beveiliging voor jouw gegevens en data. Upgraden naar Windows 10 is daarom alleen al aan te raden.

Anker

[]

Blijft al mijn software werken na een upgrade naar Windows 10?

Windows 10 is compatibel met alle Windows 7 programma’s en randapparatuur. Je kan je software en hardware zoals je printer, muis en toetsenbord dus blijven gebruiken.

Gebruik je op maat gemaakte software voor je zaak? Twijfel je over de compatibiliteit met Windows 10 Pro? Vraag het na bij je IT winkel in de buurt!

Anker

[]

Moet ik nu alle pc’s en laptops in mijn zaak vervangen?

Nee, je moet niet al je computers vervangen, maar wij raden het je wel aan. Windows 10 pc’s en laptops zijn veel sneller, krachtiger en veiliger.

Anker

[]

Kan ik Windows 10 installeren op mijn oude pc(s)?

Ja, zolang jouw oude pc voldoet aan de volgende zaken:

 • Processor 1 GHz of sneller
 • RAM geheugen: 1 GB (32-bits) of 2 GB (64-bits)
 • Tot 20 GB vrije opslagruimte
 • Minimum schermresolutie: 800 x 600 px

Via Microsoft kan je een of meerdere licenties van Windows 10 (Pro) kopen en downloaden. Daarna installeer je het nieuwe besturingssysteem op je oude computer.

Anker

[]

Wat kost het om na de Windows 7 stopzetting het toch veilig te blijven gebruiken?

Omdat het in (grote) bedrijven niet zo makkelijk is om alle computers tegelijkertijd te vervangen, geeft Microsoft je de kans om tegen betaling Windows 7 langer veilig te gebruiken. Deze Extended Security Updates (ESU) zijn niet goedkoop en worden elk jaar duurder.

Beslis je om een jaar over te slaan en pas het 2de jaar na de stopzetting van de ondersteuning gebruik te maken van de ESU-licentie? Dan betaal je de dubbele prijs.

Windows 7 Enterprise:

 • 1ste jaar (2020-2021): $25 per toestel
 • 2de jaar (2021-2022): $50 per toestel
 • 3de jaar (2022-2023): $100 per toestel

Windows 7 Professional:

 • 1ste jaar (2020-2021): $50 per toestel
 • 2de jaar (2021-2022): $100 per toestel
 • 3de jaar (2022-2023): $200 per toestel
Anker

[]

Ontvangen bedrijven de meldingen om te upgraden naar Windows 10?

Computers en laptops met het Windows 7 Professional, Enterprise of Server besturingssysteem krijgen geen meldingen over de Windows 7 stopzetting. Omwille van de privacy van de gegevens van je klanten en patiënten is het toch belangrijk om de overstap naar Windows 10 te maken en Microsoft gaat ervan uit dat bedrijven de beveiliging van hun servers en systemen zelf beheren.

Anker

[]

Wat zijn de gevolgen voor mijn zaak wanneer ik Windows 7 blijf gebruiken?

Wanneer je ervoor kiest om je laptops en computers met Windows 7 te blijven gebruiken ontvang je geen updates meer. Beveiligingsrisico’s worden niet meer opgelost en je zal na 14 januari 2020 ook Internet Explorer niet meer kunnen gebruiken.

Anker

[]

Kan ik het Isabel 6 platform nog veilig gebruiken na 14 januari 2020?

Het is super belangrijk dat je betalingen, transacties en bankgegevens in een veilige omgeving gebeuren. De Isabel software ondersteunt vanaf 14 januari 2020 niet langer pc's en laptops met Windows 7. Dit omdat Isabel niet kan garanderen dat alles nog veilig zal verlopen. Bescherm daarom jouw financiële gegevens en transacties en kies voor een computer met het veiligste besturingssysteem (Windows 10).

Anker

[]

Zal mijn printer en andere randapparatuur nog werken?

Oude randapparaten werken perfect met Windows 10. Twijfel je toch? Vraag het dan na in de IT winkel in je buurt. Zo ben je helemaal zeker!

Het einde van de Windows 7 support is misschien wel het perfecte moment om alle toetsenborden en muizen in je zaak te vervangen door ergonomische varianten.

Anker

[]

Kan ik mijn computers gratis upgraden naar Windows 10?

Wanneer je ook een Microsoft 365 Business licentie koopt kan je je pc met Windows 7, 8 of 8.1 Pro gratis upgraden naar Windows 10. Deze download koop je via de website van Microsoft.

Anker

[]

Kan ik na het einde van de Windows 7 support nog altijd surfen met Internet Explorer?

Nee, ook de ondersteuning voor Internet Explorer stopt na 14 januari 2020. Dat komt omdat de browser ook onderdeel is van het Windows 7 besturingssysteem. Je kan na het einde van Windows 7 wel andere browsers blijven gebruiken, zoals Microsoft Edge, Google Chrome en Firefox.

Anker

[]

Wat met mijn Windows Embedded 7 apparaten?

Er bestaan verschillende Windows Embedded 7 versies. Wanneer de ondersteuning stopt is afhankelijk van de versie die jouw benzinepompen, geldautomaten en andere toestellen gebruiken. De startdatum is ook hier 14 januari 2020. Jouw IT vakman helpt je graag verder!

Anker

[]